БЪЛГАРИЯ НАСТРЪХНА! Сложиха скрита камера в детска градина, но това, което заснеха е чудовищно! Вижте шокиращото видео!


Община Бургас внесе в Прокуратурата и Държавна агенция за закрила на детето сигнал за случай на насилие над деца. Кадрите са ужасяващи, коментира кметът.

Основанието е видеоклип, в който се вижда недопустимо отношение към възпитаници на ОДЗ „Брезичка“ в к-с „Славейков“ от страна на възпитателка, пред погледа на други две нейни колежки, съобщиха от община Бургас.


„Ужасяващите кадри, които видях от детска градина „Брезичка“, нямат нужда от проверка! Всичко е ясно – категорична физическа и психическа агресия над децата! Уволненията ще са факт още днес. Но както въпросната „учителка“, така и колежките й, които гледат безучастно агресията, трябва да носят наказателна отговорност.
Сезирали сме прокуратурата и Агенцията за закрила на детето. Въпросната учителка дори ми е била предложена за награждаване от ръководството на детската градина! Няма да има безнаказаност, уверявам ви!“, коментира кметът на Бургас Димитър Николов.

До този момент в Община Бургас няма постъпили сигнали от родители.

Въпреки наличния готов проект с остойностяване за изграждане на видеонаблюдение във въпросната детска градина, такова няма, тъй като на Учителски съвет възражение е отправила именно една от въпросните „възпитателки“, уточняват от общината.

От местната управа допълват, че ще бъдат безкомпромисни при всеки подобен случай. Въпросният казус обаче не трябва да слага клеймо върху цялата изключително достойната гилдия на възпитателите в детските градини на Бургас, които с любов и грижа упражняват своята професия.

Скандалният клип в ОДЗ „Брезичка“ бе разпространен в социалните мрежи тази нощ. На него ясно се вижда как две от възпитателките в детска градина малтретират децата.

Заснетите възпитателки са Светла Петрова и Милена Иванова. На кадрите се вижда как крещят на петгодишните деца, блъскат ги и използват цинизми в разговорите си с тях.

Родителите разказаха, че децата им наистина са били със синини и са били подложени на стрес. Малчуганите са били инструктирани да не казват по каква причина.

„Моето дете го забелязах, че проявява агресия към играчките си. Оттам започнах да го разпитвам, казваше ми “Няма да кажа, не се казва“. Разговарях с други родители. Когато те също започнаха да питат децата си, се установи, че г-жа Петрова, която е с пръчката (на видеото – б.а.) ги бие….Моето дете също. Краката му са сини, навсякъде е нащипан…“, разказа майка пред БНР.

Сутринта пред детската градина имаше струпване на родители и представители на община Бургас.

Директорът Събка Недева обяви, че е потресена и шокирана от видяното, а едната възпитателка е уволнена още тази сутрин.

„Нямам оправдание, съжалявам за това, което се случи! Това каза Милена Иванова, цитирана от „Флагман“ за агресията над децата в ОДЗ „Брезичка“.

Освен оставките на двете възпитателки, родителите настяоват за по-сурови наказания за тях.

Източник : bradva.bg


... ...
loading...

БЪЛГАРИЯ НАСТРЪХНА! Сложиха скрита камера в детска градина, но това, което заснеха е чудовищно! Вижте шокиращото видео!

Send this to a friend