„Вие не сте сами“ – 25-годишна разказва за най-ужасното, което може да се случи на една жена!


Емили Кристин Фаувър и съпругът й Дилан очакват първото си дете. Жената е в 8-мата седмица от бремеността и и предстои ултразвуков преглед. Както можем да видим и ние, тя веднага забелязва, че нещо не е наред и откровено споделя:


„Ходеше ми се до тоалетна и ми се пикаше, но не ме пуснаха. Казаха ми, че с пълен пикочен мехур, ще видя по-лесно и по-добре бебето по време на ултразвука, бях малко раздразнена не само заради пълния си пикочен мехур, а и защото трябваше да попълня огромна документация, за да мога да видя бебето, което растеше вече 8 седмици вътре в мен.

Най-накрая стигнахме до стаята, където всички ме поздравиха с усмивка, за щастието, че ще ставам родител. Докато гледах ултразвука, моето сърце биеше вълнуващо, почти забравих колко ми се ходи до тоалетна.
Това беше денят, който аз и моят съпруг очаквахме повече от една година. Въпреки това, снимките са различни от тези, които всички наши приятелски двойки публикуваха. Нещо не беше наред, усещах го. Не видях нищо на ултразвука, защото тялото ми беше само на няколко часа от спонтанен аборт.

Съпругът ми ме увери, че всичко ще бъде наред, но аз усещах, че това не е така. Как може да се каже на жена, която е написала в лентата за търсене „8 седмици ултразвук“, че всичко е наред и че всичко е нормално.

Уплаших се и започнах да плача, не ми се струваше, че имам право да плача, но ми се наложи да задържа сълзите си и да се усмихна пред съпруга ми, защото знаех, че моята болка ще го съсипе.
Лекарят ме изпрати вкъщи, но това, за което не беше предупредила беше, че този нещастен инцидент ще ми напомня седмици, защото на тялото ми му отне толкова време да се чисти. Не ми беше казала, че трябва да гледам как съпругът ми плаче. Тя не ми каза колко трудно ще е да кажа на майка ми, която с нетърпение очакваше да стане баба. Те не ме предупреди, колко ще е трудно да каже на близките ми. И не ме предупреди как да отговоря на въпроса „Кога ще имаш деца?“, който неволно ми задаваха. И не ми каза, колко ще е трудно да загубя някого, когото никога не съм виждала. Единственото, което ми каза е, че е добре да плача и че не съм сама.

За съжаление спонтанните аборти са реално и често срещано явление, оказва се, че една четвърт от жените са преживели поне веднъж в живота си спонтанен аборт. Но това разбира се, не означава, че ме боли по-малко. Колкото и да е голям този процент, аз все още се чувствах сама и най-после разбрах защо: Защото никой не говори за това. Едва когато започнах да говоря с приятели и семейството ми, ми стана ясно, че аз наистина не съм сама. Че моята майка, моята леля, моята сестра и най-добрите ми приятели също преживяха моето сърцебиене и моята болка, която не пожелавам дори на най-големият си враг.

Хората се чудят как и защо след толкова месеци, аз реших да говоря за това. Истината е, че времето не лекува всички рани, затова се надявам със споделянето на моята история, да започна един процес по възстановяване. Не търся съжаление или отговори. Споделям своята история, защото може би още жени се чувстват сами и когато видят това съобщение, то трябва да им напомни, че има надежда след това ужасно преживяване, след това ужасно сърцебиене.
Това е моята надежда а вас:

Надявам се, че няма да се чувствате сами. Надявам се, че ще си позволите, да си поплачете, надявам се, че ще видите светлина в края на тунела. Надявам се, че ще останете силни, дори ако вярата ви бъде подложена на изпитание. Надявам се, че ще намерите вътрешен мир. Надявам се, че няма да се обвинявате. Надявам се, че ще позволите на приятелите ви да ви прегърнат. Надявам се, че ще се намери някой, който ще ви даде надежда в този труден момент.
… и се надявам да празнувате живота на това бебе, толкова, колкото и на следващото. Защото колкото и кратък да е този живот, всеки един живот заслужава да бъде празнуван и всяка една загуба да бъде оплакана“.


С тези честни думи, Емили говори на много жени, които трябва да преминат през същата сърцераздирателна загуба, която не е достатъчно изговорена и изстрадана. Преди всичко младата жена се надява нейното послание да се разпространи и другите жени да разберат, че не са сами.

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...

Like it? Share with your friends!

„Вие не сте сами“ – 25-годишна разказва за най-ужасното, което може да се случи на една жена!