Времето с рекордни аномалии, в страстната седмица!


След студената седмица с мрачно и дъждовно време зимата най-после отстъпва на пролетта. Според климатолозите топлият фронт ще навлезе у нас още в четвъртък, когато живакът ще започне да се качва нагоре.

През празничния уикенд ще бъде сухо и топло навсякъде, с температури около 20°. С рекордни горещини обаче тази година ще посрещнем и изпратим Страстната седмица. От събота до сряда ни очакват 5 дни, в които дори в София максималните температури ще бъдат над 20 градуса.

В райони като Велико Търново, Пловдив, Сандански е съвсем нормално да надхвърлят и 25°, казват синоптиците. Най-горещо се очаква да бъде в Силистра, където живакът ще удари 28°. Единствено на Разпети петък се очаква леко захлаждане, но то няма да предизвика студ, а просто малко ще понижи максималните стойности в рамките на 15-20°, след което отново ще се върнат над 20°.

Хубавото време обаче ще разтопи снежната покривка и по най-високите места и е възможно много водоеми да бъдат застрашени от преливане. Април ще бъде по-сух, като цялото първо десетдневие ще бъде слънчево и топло.

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...

Времето с рекордни аномалии, в страстната седмица!

Send this to a friend