ГОЛЯМА ТРАГЕДИЯ! Ето как е загинал жепеецът в Пловдив


49-годишен пловдивски железничар загина вчера сутринта, след като беше ударен от локомотив на релсите. Трагичният инцидент стана около 10,40 ч. в района на Асеновградския надлез, а сигналът за него е бил подаден в Пето районно, съобщиха от полицията.

Според първоначалните данни прегазеният мъж е бил елмеханик от Секцията по телекомуникации и сигнализации към ДП НКЖИ. 49-годишният служител бил в екипа, който контролирал отблизо работата на подбивна машина, работеща по стрелките на релсите в близост до надлеза, пише в. “Марица”.
В същото време от Пловдив потеглила към Димитровград втора подобна машина. Нейният машинист видял отдалече хората на релсите и подал звуков сигнал. Елмеханикът, който според негови колеги се казва Красимир, обаче не чул свирката на идващия локомотив, защото бил близо до другата машина, която вдигала силен шум. Така минаващата по съседния коловоз подбивна машина го закачила с оборудването си по крака. Мъжът политнал и паднал, при което наранил сериозно главата си. Колегите му веднага подали сигнал за инцидента, но до идването на линейката мъжът вече бил издъхнал.

За загиналия Красимир се знае, че преди е работел пак като механик на гара “Разпределителна” и има дълъг стаж в системата на железниците. От държавното предприятие НКЖИ съобщиха, че е започнало разследване на обстоятелствата и причините, довели до трагичния инцидент. Заради злополуката за няколко часа беше преустановено и движението на влаковете в района. В Пловдив престоя бързият влак София – Свиленград, в Катуница – бързият влак Бургас – София, а в Крумово – пътническият влак Свиленград – Пловдив. Отменени бяха и пътническите влакове Пловдив – Асеновград – Пловдив и Пловдив – Пещера – Пловдив. За пътниците от тези влакове бе осигурен превоз с автобуси.
Нормалното движение на композиции по трасето беше възстановено едва след 14 часа.

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...

ГОЛЯМА ТРАГЕДИЯ! Ето как е загинал жепеецът в Пловдив

Send this to a friend