Дизелът в Македония е по-евтин, отколкото в България! 1,54 лева срещу 2,22 лева!


Въпреки че, македонци също зареждат от горивата на Лукойл, цените при тях са много по-ниски, отколкото в България. Западните ни съседи зареждат литър дизел срещу 1,54 лева, докато у нас цената варира между 2,22 и 2,30 лева за литър от същото гориво. Справка показва, че цените на бензина и газта също са значително по-ниски – 2,о2 лева и 0.88 стотинки за литър.

Все още не е ясна причината, поради която горивата в Македония са по-евтини, отколкото в България. От Лукойл пазят мълчание по въпроса и отказват всякакви коментари по темата. Продължава да стои отворен и въпросът защо не се внася гориво от чужбина, след като е по-евтино от това, което предлагат у нас. Причината обаче, е повече от ясна – никой не желае да влиза в конфликт с големите играчи на пазара.

Интерес събужда и изказването на премиера Борисов, който заяви, че у нас има рафинерии, които до момента не са декларирали и един кораб с нефт. Всеизвестен факт е, че в страната ни има само една рафинерия и тя е “Нефтохим”, която е собственост на Лукойл. Въпреки това все още не е правено сериозно разследване срещу нея. И накрая още един любопитен факт – дори в Австрия и Люксембург, където стандарта на живот е няколко пъти над този в България, цените на горивата са по-ниски – 1,91 и 1,92 за литър бензин!

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...

Like it? Share with your friends!

Дизелът в Македония е по-евтин, отколкото в България! 1,54 лева срещу 2,22 лева!