Избелване на зъби с помощта на куркума


Избелване на зъби с помощта на куркума

Една от подправките със силно изразени лечебни свойства безспорно е познатата от няколко години на нашия пазар куркума. Оказва се обаче, че освен в кулинарията и народната медицина, тя има приложение и в средствата за красота. Любопитно е, че можете да я използвате за избелване на зъби. Колкото и странно да ви звучи това, имайки се предвид нейният жълт цвят всъщност тя е наистина отлично средство, с помощта на което можете да се сдобиете с перлено бяла усмивка.

За да избелите зъбите си с куркума, можете да заложите на няколко метода. На който и да решите да заложите, препоръчваме ви да го правите вечер, защото подправката ще оцвети езика ви и това не е добра идея, ако ви предстои цял ден извън дома.

Вариант 1:

Смесете куркума с малко сол и малко лимонов сок, докато се получи каша. Загребете от нея с четката си за зъби и започнете интензивно да търкате. Ако вкусът не ви е приятен, можете да я смесите с паста за зъби.

Вариант 2:

1 ч.л. куркума сипете в 1/2 ч.ч. вода и започнете да се жабуркате със сместа. Когато изплюете, ще имате полепнала подправка по зъбите, но това не бива да ви притеснява, тъй като като потъркате няколко минутки с четката, всичко ще изчезне. При този тип приложение ще можете да дезинфекцирате цялата устна кухина.

Вариант 3:

Намокрете четката за зъби и я потопете в подправката. След това търкайте по същия начин, по който миете и зъбите си.

Вариант 4:

Смесете 3 с.л. куркума с 1/2 ч.ч. вода. Сложете сместа да заври на слаб огън и когато се сгъсти, отстранете от огъня. Можете да пазите сместа няколко дни в хладилника и да миете зъбите си с нея.

На който и вариант да се спрете, нашата препоръка е да използвате куркума не повече от три пъти в седмицата. Също така ви предлагаме да се сдобиете с отделна четка, която да ползвате само за подправката, тъй като още след първото измиване ще се оцвети в наситен жълт цвят.

Когато използвате подправката за избелване, не е нужно след това да миете зъбите си, достатъчно е само да изплакнете устата си, за да отстраните дребните парченца.

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...

Like it? Share with your friends!

Избелване на зъби с помощта на куркума