Имаш ли липса на МАГНЕЗИЙ в тялото си? Погледни тези предупредителни знаци! Важно!


Нашето тяло се нуждае от магнезий, за да функционира правилно. Така че този минерал е необходим, за да бъдем здрави и да се чувстваме добре. Препоръчително е да го приемаме редовно и да поддържаме нужното количество в организма ни.

Знаеш ли, чев сички органи на тялото, особено сърцето, мускулите и бъбреците се нуждаят от магнезий, за да функционират правилно? Доказано е, че 300 метаболитни процеси, които се случват в човешкото тяло изискват магнезий. При липса на магнезий, нашето тяло ще сигнализира по следните начини:

Важно е да знаеш, че магнезият помага при транспортирането на калций, силициев диоксид и витамин D в тялото ни. Подпомага процеса на храносмилането и предлага защита срещу артрит и болестта на Алцхаймер. Магнезият може да се консумира чрез добавки, като магнезиев хлорид, известен също като магнезиево олио, което значително повиша нивата на магнезий, някои от добавките се предлагат и в аптеките.

Независимо от това, природата е предоставила естествени източници на магнезий, които може да се консумират ежедневно. Магнезиевият дефицит води до различни заболявания, включително респираторни проблеми, диабет и високо кръвно налягане. Има естествени начини за увеличаване на нивата на магнезий в организма и то само чрез редовна консумация на някои от изброените храни по-долу: В допълнение гореща вана с английска сол (магнезиев сулфат) е един добър начин да се усвои и да получиш необходимата доза магнезий. Хората с бъбречни заболявания или тежки сърдечни заболявания трябва да приемат магнезий само под наблюдението на лекар, съветват специалисти.

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...

Like it? Share with your friends!

Имаш ли липса на МАГНЕЗИЙ в тялото си? Погледни тези предупредителни знаци! Важно!