Лятото всички умираме за него, а направен вкъщи е в пъти по- вкусен и става много бързо


Редакторите ни знаят 2 начина, с които много бързо да ви направят щастливи и да забравите поне за миг за всички грижи и проблеми. Няма човек, който да не обича сладолед в дългите и топли дни, затова запретвайте ръкави и си пригответе най- вкусното изкушение в домашни условия. Съставките: 125 г мляко, 100 g захар, 5 g ванилия, 300 гр сметана (33-35% съдържание на мазнини), 3 жълтъка

Подготовка: Вземете една тенджера и изсипете млякото в нея и поставете на котлона до нейното кипване. Поръсете захар и ванилия и поставета масата настрани, изчакайте докато се охлади напълно.
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. В охладената маса трябва само да добавите разбитите жълтъци.

Поставете тенджерата пак на огъня и я загрейте. Не забравяйте да разбъркате, докато се сгъсти и стане като кондензирано мляко .Сметаната се разбива в отделен контейнер.
Смесете двете маси и след това замразете. Веднъж на час вадете контейнера от хладилника и разбъркайте всичко.Тогава масата ще стане великолепна и изобщо няма да има бучки.

Домашен сметанов сладолед. Съставките: 4 жълтъка, 200 ml сметана (10% съдържание на мазнини), 500 ml сметана (35% съдържание на мазнини), 1 чаша пудра захар, 2 g ванилия


Смесете всички жълтъци и пудрата захар. Масата трябва да стане бяла. Внимателно поставете 200 ml сметана с ниска масленост в получената суха смес. Смесете съставките.
Добавете ванилия към яйчната маса. Изсипете всичко в тенджерата. След това поставете на слаб огън. Разбъркайте сместа при ниска температура. Сложете да кипне и веднага махнете от котлона.
Прецедете сместа. Изпратете във фризера, но се уверете, че няма да замръзне напълно. Докато масата се замразява разбъркайте и другата сметана. Добавете към сместа и изпратете пак във фризера. Веднъж на час вадете контейнера със сладолед и го разбърквайте. Когато сладоледът е готов, просто добавете ядки, настърган шоколад или плодове.

Можете да продължите да купувате сладолед със спорно качество и да пропуснете вкуса на домашния продукт.Почерпете със сладолед приятелите си и споделете рецептите с тях, които ще ви позволят да се откажете от десерта в магазина.

Източник: zajenata

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...

Like it? Share with your friends!

Лятото всички умираме за него, а направен вкъщи е в пъти по- вкусен и става много бързо