Много полезно! Сварете яйцата за Великден по този начин, за да не се спукат


Със сигурност всеки домакиня би искал да побере яйцата за Великден без “жертви”.


Тази задача не е леко, но не е нещо невъзможно. Да се ​​заваряват яйцата е лесно, но да се заваряват, без да се пукат, това вече е друго. Никой не би искал яйцата за Великден да му се капуват. Понякога те направо се разцепват и изтичат. Разбира се, няма да се хвърлят. Всеки домакиня ще намери за какво да ги използва, но не е там работа.

Ето няколко хитринки, които ще ви помогнат да сварите яйцата, без да се разпуснете:

Никога не слагайте яйцата направо във вряща вода – още повече, ако ги изкарвате от хладилника. Температурната разлика е твърде голяма и е нормално черупката да се напука. За да избегнете катастрофата с напукването на яйцата по време на варене, достатъчно е да пробиете малка дупчица. Това обаче задължително трябва да стане в тъпата страна, а не в острия край на яйцето.Именно там се намира въздушният балон между черупката и „кожата“ отвътре. С пробиването на яйцето ще намалите значително налягането при варенето и шансът да се спука е сравнително по-малък.

Сложете яйцата в топлата вода, преди да заври. За да получите твърдо сварен жълтък, необходимо е да варите яйцата 7 минути. След като ги сварите, ги облейте със студена вода. По този начин ще се белят по-лесно. Пригответе си боите. Ако използвате стандартната боя за яйца, която се разтваря във вода, добавете към всяка купичка по 1 с.л. оцет. По този начин боята ще привлече по-добре. Залейте боята с топла вода и сложете яйцата. Изчаквайте около 2-3 минути, за да станат с наситен цвят. Препоръчително е да се снабдите с домашни яйца. Тези от т.нар. “Щастливи кокошки” имат по-твърда шарка и шансът да се разкъса е много по-малък.

Източник: novinibg

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...

Like it? Share with your friends!

Много полезно! Сварете яйцата за Великден по този начин, за да не се спукат