Най-добрите упражнения за удължаване на живота


Упражнения за удължаване на живота – Само си представете: Вие сте на 50 години, все още сте млади, изпълнени с енергия и сила. Няколко ежедневни упражнения правите с удоволствие – и сега вече сте на 90, вашите стави все още са мобилни, умът е остър, кожата ви е еластична. И сега, накрая, вечната шега, че е трудно да живееш само през първите 100 години – не е шега, а твоят живот!
Освен това, за разлика от другите, вие дори не мислите за предстоящото заминаване към друг свят, а напротив, сте напълно подготвени за живот. Вярвате ли?

Как да удължите живота си – Природата е безмилостна към стареенето, тя е аксиома. За да живеете дълго и безгрижно, тялото ви се нуждае от постоянно стимулиране на неговите резерви, а упражненията за дълголетие, разработени от специалисти и насочени към удължаване на живота, ще помогнат на хората, които ги практикуват редовно и съзнателно да живеят 100 години или повече. Не искайте да остареете!

Удължаване на живота
Дозиране на гладно – Доброволно и напълно да се откажем от храната за известно време.
Целта на това упражнение е преходът към вътрешните резерви, възстановяването на жизнеността, удължаването на живота, но това е възможно само ако еднократно пълно преустановяване на храната само с използване на чиста вода. Не се страхувайте, с пълно, доброволно, но краткосрочно гладуване, храненето със собствените си запаси напълно удовлетворява всички нужди на тялото. И как да гладувате правилно и ефективно може да се намери в книгата на Пол Брег “Чудото на гладуването”.

“Всяка седмица прекарвам 24-часов или 36-часов пост. Освен това гладувам 7-10 дни четири пъти в годината. В продължение на много години, когато следвам този график и се държа в отлично състояние, аз живея като “живо динамо”. Денят ми е наситен и пълноценен. Имам неограничена енергия, никога не се уморявам, не съм сънен. Аз съм постоянно активен както умствено, така и физически. Имам достатъчно време и енергия за всичко “, пише Брег в книгата си.

Кислородно гладуване – Пълното отсъствие на кислород в организма води до неизбежната му смърт, но краткосрочната хипоксия е вид терапия. Малката липса на кислород кара сърцето да бие по-бързо и по-интензивно, изпомпвайки повече кръв към жизненоважни органи. В резултат на значимата хипоксия, съдовете се разширяват, масата на белодробната тъкан се увеличава, образуват се нови капиляри, нараства броят на еритроцитите, се увеличава производството на хормони и се увеличава общото енергийно ниво. Хипоксията може да се постигне по различни начини: практикуване на дихателни упражнения или, например, по-чести походи към планините.

Информация за гладуването – Няма да ви съветваме да изоставяте джаджи, телевизори и книги, защото природата е предвидила всичко, като ви дава възможност веднъж на ден да си починете от безкрайния поток от информация отвън и това е моментът, докато спите. Тъмна стая с добра вентилация, звукоизолация, удобна температура и удобно легло са ключът към здравословния сън, доброто здраве и доброто настроение.

Човек е друг дразнител за даден човек и следователно друг начин за ограничаване на потока от външна информация е от време на време, за да си позволите да бъдете сами. Самотата – един вид информационно гладуване и липсата на възможност, дори и от време на време да бъдете сами, може да доведе до сериозни психически разстройства.

Мускулна тренировка – Искате ли да запазите мускулите си здрави до старост? Бъдете любезни да регулирате редовно всички. Ходете, плувайте, бягайте, танцувайте, ходете в салона или правете йога – правете всичко, просто се движете. Движението е живот, то е в основата на стабилността не само на опорно-двигателния апарат, но и на организма като цяло.


Интелектуално обучение – Милиарди клетки в мозъка, които непрекъснато обработват и ценят най-ценната информация, трябва да бъдат натоварени с редовна интелектуална работа. Кой се нуждае от 80-годишен мъж, страдащ от деменция? Черният дроб е вечен ученик, не иначе, защото без постоянно умствено развитие дълголетието губи цялото си значение. Най-доброто, което можете да направите, е да научите всичко, което можете да научите и никога да не спирате.

Психическо обучениe – Възможно ли е да живееш дълъг и щастлив живот, без да имаш стабилна и обучена психика? Да бъдеш дълголетник в света на стреса и шока може да бъде напълно възможно.

Според нас методът Kуе е много прост и ефективен: преди да си легнете и след събуждане, душевно повтаряйте фразата
“Аз съм дълголетен, млад, весел и енергичен” или “Аз съм щастлив и здрав”. Точно в този момент силата на самопожеланието има най-голямо влияние и тялото с готовност се подчинява на поставените цели.

Терморегулираща тренировка – Възможно и необходимо е да се обучат механизмите за производство на топлина и топлопренос, е необходимо само от време на време изкуствено да се промени температурата на околната среда. Така че, за студено стимулиране, препоръчваме да носите леки дрехи и да взимате въздушни вани дори в хладен сезон, да измивате лицето и краката си с хладка вода, да ходите боси, периодично да посещавате сесии за криотерапия и практикувате зимна баня. За топлинна стимулация, баня или сауна, топъл душ, затопляне и заравяне в горещ пясък са идеални.

Масаж – Предимствата на масажа са трудни за надценяване – това е почивка и възстановяване, безвреден ефект върху най-уязвимите точки на тялото, често е много по-ефективен от традиционната медицина. Кръвопускане – Кръвопускането е един от най-ефективните методи за дълголетие. Този метод е брилянтен и банален: отнемате от тялото част от най-ценния си ресурс – кръвта, а от своя страна веднага възстановява загубите. В същото време системите на хематореята и храненето, терморегулацията и метаболизма на водната сол са добре стимулирани, функционират ендокринната и имунната система и се активират механизмите за възстановяване на резервите. Особено полезно кръвопускане за жени, които са влезли в менопаузата, както и за мъже след 25 години.

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...

Like it? Share with your friends!

Най-добрите упражнения за удължаване на живота