Нов “Отечествен фронт” срещу Бойко Борисов. Корнелия и десни заедно, помагал мастит бизнесмен


Изпадналите от парламента десни партии, наричани още “градското дясно”, влизат в тясна завера с БСП и лидерката ѝ Корнелия Нинова, за да спретнат Отечествен фронт срещу Бойко Борисов и да щурмуват правителството.

Коментиран като част от играта е бизнесменът Валентин Златев, който щял замести изпадналите в тежки съдебни кризи досегашни спонсори на мини десни партийки като Иво Прокопиев, Огнян Донев и Сашо Дончев и щял да даде рамо на новата червено-синя мъгла. Тук е и разковничето на разигралата се през последните дни драма с напускането на Реформаторския блок от страна на партията на Меглена Кунева ДБГ.

В новия ОФ влизат партията на Иван Костов ДСБ, партията на оскандаления правосъден ексминистър Христо Иванов “Да, България” и “Зелените” на Иво Прокопиев. Последните две се явиха в коалиция на последните парламентарни избори, но получиха малко над 2%.

Към тях всеки момент ще се присъедини и ДБГ на Кунева, макар представителите ѝ в лицето на Димитър Делчев да обявиха, че дават една седмица на СДС и лидера му Божидар Лукарски да смени курса към атака срещу Бойко Борисов. Тъй като бившият министър на икономиката от втория кабинет на Борисов никога няма да направи това, както вече неведнъж е давал знак, отпуснатият срок е формален.

Връзката между т. н. градски десни и БСП за новото обединение, зад което ще застане и Валентин Златев, е пряка. Това е кланът “Делчеви” в лицето на бащата на Димитър – Андрей Делчев. Той е изпълнителен директор на Българската петролна и газова асоциация, която всъщност е на Валентин Златев и защитата неговите бизнес интереси.

Андрей Делев обаче е обвързан и с Нинова още от времето, когато тя е приватизирала “Техноимпекс”, като е консултирал сделката в качеството си на юрист. Съпругът на Нинова – Митко Нинов, заема висок пост в компанията на Златев “Лукойл”. А самата Нинова бе избрана за лидер на БСП, след като това решение се е взело първо в кабинета на Златев, както ПИК вече писа.

Невъобразимата и дори налудничава за нормалните граждани закваска между непримирими леви и десни ще издигне за лозунг борбата с корупцията, атакувайки правителството на Борисов, като обяви, че тя няма цвят. Христо Иванов пък обяви още преди последните парламентарни избори, че той не е нито ляв, нито десен, а ще се бори с корупцията, заради което се яви отделно от Реформаторския блок, отнемайки му десни гласове, като така остави всички партии от старата десница извън парламента. Разпространена стенограма с кроежите срещу Борисов показа пряката връзка между Иванов и Прокопиев.

“Зелените”, които се коалираха с Христо Иванов, пък си чиста проба творение на подсъдимия олигар със запорирани сметки и имоти Иво Прокопиев, и тяхната изначална цел са атаките по посока на кабинета. Те стояха начело и на протестите срещу правителството след решението му за изграждане на втори лифт в Банско.

Замисълът на бъдещото червено-синьо обединение е да издигнат корупцията като общо знаме за щурма срещу правителството. Нинова също има формална причина да се позовава на този аргумент, тъй като ветото на президента върху антикорупционния закон беше отхвърлено, без да се вземат предвид неговите и нейните желания държавният глава да назначава шефа на новия антикорупционен мега орган. В четвъртък парламентът избра за председател на органа Пламен Георгиев, а кандидатът на БСП Николай Николов отпадна след бурни скандали в пленарната зала.

Днес говорителите на бъдещия ОФ Атанас Атанасов от ДСБ и Найден Зеленогорски от ДБГ недвуслислено заявиха, че се готвят за нови подвизи срещу Борисов и правителството.

Десните партии ще издигнат и знамето на ЕНП, в която членува и ГЕРБ. Две от тях – ДСБ и ДБГ, също са членки на европейското дясно и ще настояват, че те са автентичните, макар миналия петък шефът на ЕНП да похвали Борисов и ГЕРБ на срещата им в София. Крайната цел на мъглявото обединение е да отмъкне възможно най-голям брой гласове от партията на Борисов на следващите парламентарни избори.

С щедра финансова подкрепа новата червено-синя мъгла тръгва в атака до лятото. Финансовото крило на политическия инженеринг на олигарсите Прокопиев, Дончев и Донев изглежда прекършено. Макар Прокопиев да получи нова дажба от фондацията “Америка за България”, парите могат да му стигнат само да издържа сайтовете си.

В. “Сега” на Сашо Дончев вече скочи на боса на “Лукойл”, като още миналата седмица публикува материал срещу асоциацията на Златев. Тъй че не е изключено покрай битката срещу Борисов да се разгори и вторична война на бизнес фронта.

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...

Нов “Отечествен фронт” срещу Бойко Борисов. Корнелия и десни заедно, помагал мастит бизнесмен

Send this to a friend