Подправката, която е естествен антибиотик, антиоксидант, изчиства кръвта, унищожава холестерола и много други неща…


Има много причини, поради които трябва по-често да добавяте босилек към ястията си. Той е много ароматно растение, с овални и обикновено зелени листа. Има около шестдесет вида босилек, и всички те са различни на външен вид и вкус.

Босилекът има много силни антиоксидантни свойства. Антиоксидантите от босилека, са важна част от здравословното хранене и здравословния начин на живот, защитават организма от свободните радикали, предотвратяват стареенето на клетките и образуването на някои видове рак.

Богат е на бета-каротин, който се превръща в организма във витамин А. Това предотвратява окисляването на холестерола, защитава сърцето и кръвоносните съдове. Бета-каротинът е отличен за предотвратяването на заболявания, такива като астма, ревматоиден артрит и остеоартрит, които се дължат на свободни радикали.

Чудесен е за сърцето и кръвоносните съдовe. Босилекът има много витамин В6 и магнезий. Витамин В6 предпазва от натрупване на опасното вещество хомоцистеин , а магнезият подпомага укрепването на сърдечно-съдовата система. Отпуска и мускулите на кръвоносните съдове на притока на кръв и намалява риска от аритмия.

Естествен антибиотик и протектор на сърцето. Босилекът е известен също така и като естествен антибиотик. Според научни изследвания босилекът има антибактериални и антисептични свойства, така че той действа срещу различни инфекции и по този начин стимулира имунната система.

Босилекът в готвенето. Босилекът се използва в различни кухни по целия свят. Той обикновено се използва пресен и има силен аромат. Босилекът също се консумира и като чай. Той е изключително здравословен и вкусен. Сипете гореща вода на няколко нарязани листа от босилек, покрийте тенджерата и оставете в продължение на 8 минути. В крайна сметка, много ще му се насладите!

Босилекът може да се използва в десерти. Ето една проста рецепта: Накълцайте босилек и я смесете с лимонов сок. Добавете малко сок, вода и захар и го замразете в кубчета лед. След това сложете ледените кубчета в блендер и ги сервирайте като студен десерт в средиземноморски стил.

Източник: nov-glas

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...

Like it? Share with your friends!

Подправката, която е естествен антибиотик, антиоксидант, изчиства кръвта, унищожава холестерола и много други неща…