Помните ли Тошко Тодоров, който изпя Радка Пиратка! Няма да повярвате до къде се докара фолк-динозавърът!


Тошко Тодоров се препитава като пее в малки квартални кръчми. Легендата Тошко Тодоров едва свързва двата края. Изпълнителят на Радка Пиратка трудно успява да се препитава, тъй като собствениците на заведенията напълно са забравили за него. И той практически няма участия. Тодоров разчита само на епизодични изяви из малки кръчми във Велико Търново. Но дори и там не го разпознават, а за младите посетители е пълна мистерия, кой държи микрофона.

Две десетилетия назад Тодоров бе една най-популярните музикални звезди в България. Шлагерът му „Радка Пиратка” се въртеше до писване из кръчмите и пазарите, където всеки втори си я припяваше. Но за изпълнителя бе сериозен проблем, че хитът му се разпространява с пиратски касетки и той не получава и стотинка от тях. Според легендите пиратските копия достигнали тираж от милион, а Тодоров признава, че това е една от най-големите му болки.


„Едно време беше хубаво, защото всяка вечер се работеше. Имаше много купони, джобовете на хората бяха пълни с пари. Тъкмо започна да се вижда светлина в тунела и всичко се срина”, разказва Тодоров.Той предпочита да не говори в детайли за положението си, защото иска да запази достойнството си.

Източник: durvoto.com

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...

Like it? Share with your friends!

Помните ли Тошко Тодоров, който изпя Радка Пиратка! Няма да повярвате до къде се докара фолк-динозавърът!