Поръсете сода за хляб върху матрака и вижте какво се случва


Съвременният пазар е пълен с различни почистващи продукти, които могат да навредят на нашето здраве. Въпреки това можете лесно да намерите в кухнята абсолютно безопасно почистващо средство, което освен това е в състояние да създаде истинско чудо в дома ви. Научете някои начини за използването на содата за хляб, която ще ви помогне да избегнете скъпи химически препарати за почистване. Матрак – Този начин на почистване на матрака ще премахне мръсотията, пот, мъртви клетки на кожата, прах и неприятни миризми. Първо, минете с прахосмукачка целия матрак. След това, използвайки сито, равномерно разпределете 1 опаковка сода за печене (ако желаете, можете да добавите 10-15 капки етерично масло) по цялата му повърхност. Оставете покрития с това матрак за няколко часа, за предпочитане за един ден. След това го минете с прахосмукачката отново внимателно, за да почистите цялата сода за хляб.

Килими и мека мебел – Вземете съд и разбъркайте 1 супена лъжица сода за хляб и 1 супена лъжица прах за пране (по желание). След това налейте 1 чаша топла преварена вода и добавете 4-5 супени лъжици оцет от 9%. Сместа кипва, така че използвайте по-голям съд, за да я приготвите. Разбъркайте добре всичко и изсипете разтвора в пулвелизатор.


Почистете с прахосмукачка килима или меката мебел. Напръскайте разтвора в продължение на 5-10 секунди, след това отстранете сместа с гъба (ако е необходимо, тръркайте проблемните зони). Повторете, докато не получите желания резултат, но се уверете, че течността не попива в тъканта.

Важно!!! Разтворът от сода и оцет може да се използва за всякакви тъкани, с изключение на естествените. Предимства на содата: Ниска цена. Абсолютно нетоксичена. Попива замърсяванията и влагата. Заменя много почистващи продукти. Премахва неприятните миризми. Може да убие много микроорганизми.

Източник: Petel

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...

Like it? Share with your friends!

Поръсете сода за хляб върху матрака и вижте какво се случва