Сашо Диков и Аня Пенчева са щастливи днес, заради дъщеря си Петя


Петя Дикова е родена на днешния ден през 1984 г. Тя е водещ и светски журналист в бTV Новините. Повече от 17 години са зад гърба на младата водеща като опит в телевизията.

През април 2018 г. Петя поведе информационна кампания за репродуктивно здраве, която има за цел да обърне внимание на младите жени към ранната превенция на проблеми в тази област, като например намаляване на яйчников резерв и други.
Дикова учи в Американския колеж в София, след което завършва висшето си образование в Лондон. Учи журналистика, театър и превод. Нейна майка е актрисата Аня Пенчева, а баща – журналистът Сашо Диков.


От 14-годишна е на телевизионния екран като водеща и репортерка. През 2009 – 2010 г. е водеща на предаването „Арт Трафик“ по PRO.BG. От 2013 г. е водеща на предаването „Cool…T“ по Би Ти Ви Журналистическата работа я отвежда в домовете на Монсерат Кабайе, Андреа Бочели, Ерос Рамацоти. От нея Мел Гибсън научава интересни факти за историята на Шотландия, Лейди Гага – за България, а Том Джоунс дори цитира неин въпрос на концерта си.

Петя Дикова интервюира любимите си звезди и едни от най-големите музикални легенди на 20-ти век – Куийн и Адам Ламбърт, както и знатните си съученици от Американския колеж в София, завършили 60 години преди нея – Леда Милева и Петко Бочаров.

Източник: zajenata

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...

Like it? Share with your friends!

Сашо Диков и Аня Пенчева са щастливи днес, заради дъщеря си Петя