Слави за депутатите: Вместо да подаряват живот, прибират пари


Слави Трифонов осъди остро решението на депутатите от днешния парламентарен контрол да отхвърлят ветото на президента Радев върху мораториума на нови лекарства.

„Скъпи приятели, не знам какви чувства ви внушавам. Като известен човек водя всяка вечер шоуто, пея песни, непрекъснато заедно с моя екип имаме гражданска позиция и може би заради съвкупността от всичко това, при мен идват много хора. И аз съм се нагледал на много болка. Хора, които умират или умират децата им. Видял съм много такива хора. И това е много страшно. И винаги съм се ръководел от това, което евреите са написали на пръстена на Шиндлер – че „този който спасява един човешки живот, спасява цялата вселена“, написа на стената в страницата си във фейсбук Слави

„А днес българският парламент зловещо пожела да не спасява своите граждани, а да ги убива. Днес българският парламент отказа на български граждани, болни от рак, да бъдат лекувани с нови лекарства. Те твърдят, че по този начин ще спестят 20 – 30 милиона лева. А в същото време не се съобразиха с волята на хората от референдума и прибират от нашите пари 31 милиона и 700 хиляди лева като субсидии за партиите. Годишно. Вместо да подаряват живот предпочитат да прибират пари. Това нещо се нарича – жестокост. Чудовищност. Няма достатъчно силни думи за това“, написа още Трифонов.
Припомняме, че днес Народното събрание окончателно отхвърли ветото, което наложи президентът Румен Радев на бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 г. Така депутатите приеха отново пълния текст на Закона за бюджета на НЗОК, като ветото беше отхвърлено със 126 гласа „за“ и 95 „против“. Ветото беше върху параграф 6, според който през следващата година здравната каса няма да покрива разходите за нови скъпи терапии. Мораториумът над нови терапии е най-съществената промяна в работата на касата за догодина. Той засяга около 20 нови молекули за пациенти с онкологични, автоимунни и различни редки заболявания.

Източник: Актуално


... ...
loading...

Слави за депутатите: Вместо да подаряват живот, прибират пари

Send this to a friend