Тъжни новини: Арета Франклин се сбогува с близките си


Легендарната американска певица Арета Франклин е „тежко болна”, съобщава The Sun. Арета Франклин (на английски: Aretha Franklin, МФА: /əˈriθə/) е американска певица, пианистка и композитор, призната за една от основните фигури в соул музиката.[1] Работи също и в стилове джаз и ритъм енд блус, както и в традиционния негърски госпъл. Наричат я The Queen Of Soul или Lady Soul. В репертоара ѝ има многобройни дуети съвместно с изпълнители като Луис Армстронг, Лучано Павароти, Джордж Майкъл, Ани Ленъкс и др.
По данни на изданието, Франклин вече се е „простила” с близките си в дома си в Детройт. Повече от осем години изпълнителката се бори с рака. Роднините на певицата „призовават” всичките й почитатели да се молят за нея.

Освен с рака, Арета Франклин се е борила и с алкохолна зависимост, както и с проблеми с теглото си през целия си живот. Звездата на соул музиката е кръстница на трагично загиналата Уитни Хюстън, която нарича една от най-добрите певици, които някога са заставали на сцена.


Арета е родена на 25 март 1942 година в щата Тексас. Тя се занимава с музика още от дете, като пее в църковния хор на баща си, който е пастор. На 18-годишна възраст решава да пробие в комерсиалната музика и го прави с огромен успех. Остава в историята на музиката с песни като “Respect”, “Natural Woman”, “Say a little prayer”. Изпълнителката е сред най-награждаваните в историята, като има впечатляващите 18 награди “Грами”. Франклин е първата жена, получила звезда в Залата на славата на рокендрола. За себе си дивата казва: “Не казвайте, че Арета се е завърнала на сцената, защото тя никога не си е тръгвала оттам.” Последната публична изява на звездата беше през ноември 2017 година, когато тя излезе на сцената за благотворителен концерт за фондацията на Елтън Джон.

Източник: vesti.bg

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...

Like it? Share with your friends!

Тъжни новини: Арета Франклин се сбогува с близките си